טארט קרם פיסטוק

טארטים אישיים של בצק פריך עם קרם פטיסייר-פיסטוק עשיר ומיוחד. מתכון אידיאלי לאירוח, מרשים וטעים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
טארט קרם פיסטוק
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 8 תבניות טארט קטנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 450 גרם בצק פריך למאפים מתוקים "מעדנות"
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה 38% השף הלבן
  • 6 כפות קרם פטיסייר (ע"פ הוראות ההכנה במתכון)
  • 1 כף מחית פיסטוק
  • 50 גרם פיסטוקים קצוצים
  • דובדבנים לקישוט
  • מצרכים לקרם פטיסייר:
  • 2 כוסות חלב "בטעם של פעם" תנובה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/3 כוס קורנפלור
  • 6 חלמונים
  • 3 כפות חמאה "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • 1 מקל ווניל חצוי

אופן הכנה:

1. בצק פריך: משמנים ומקמחים תבניות עגולות בקוטר 7 ס"מ. חורצים את הבצק לעיגולים בקוטר 10 ס"מ ומניחים את הבצק על התבנית. מהדקים היטב מכל הצדדים. בעזרת סכין מורידים את הבצק המיותר, מחוררים את הבצק במזלג. מכסים את הבצק בנייר אפייה ומניחים משקולת כלשהי, כגון, שעועית יבשה. אופים 15 דקות על חום של 170 מעלות, מורידים את המשקולת והנייר אפייה ואופים עוד כ-10-15 דקות, עד שהבצק זהוב. מצננים לחלוטין.
2. הכנת קרם הפטיסייר: בעזרת מטרפה מערבבים היטב בקערה את הקורנפלור, החלמונים והסוכר. מכניסים חלב ומקל וניל לסיר בינוני ומגיעים עד סף רתיחה. תוך ערבוב מתמיד שופכים באטיות את החלב לתוך תערובת הביצים. מחזירים את התערובת לסיר, על אש בינונית, תוך ערבוב מתמיד במטרפה, עד שהתערובת מסמיכה ונוצר קרם סמיך. מסננים. מחכים 5 דקות ומוסיפים את החמאה. מערבבים עד שלא יהיו גושים. שומרים את הקרם בקירור עד לשימוש.
3. הכנת קרם הפיסטוק: בעזרת מטרפה מאחדים את הקרם פטיסייר עם מחית הפיסטוק. יש להקציף את השמנת המתוקה וכאשר היא מגיעה למרקם קציפתי רך, מוסיפים את קרם הפטיסייר שהוספנו לו את מחית הפיסטוק. ממשיכים ומקציפים עד לקבלת תערובת נוקשה מעט.
4. הגשה: על כל קלתית שמים כף גדושה מהקרם, מפזרים מהפיסטוקים הקצוצים ומקשטים בדובדבן.
דרג: