טארט קממבר וכרישה

שילוב מאתגר של גבינות עם כרישה ליצירת מנה רומנטית ומעט מורכבת

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: בני סיידא

דרג:
טארט קממבר וכרישה
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 8 מנות / תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק
  • 3/4 1 כוסות קמח
  • 130 גרם חמאת תנובה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 חלמון ביצה
  • 3 כפות מים קרים
  • למלית
  • 80 גרם חמאת תנובה
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 – 3 כרישות בינוניות פרוסות ( החלק הלבן בלבד )
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 כפית סוכר
  • 2 חב’ גבינת קולאג’ קממבר פרוסה
  • 100 גרם קולאז’ קשקבל מגוררת
  • צרור עירית קצוצה
  • 1/2 1 מכלים שמנת להקצפה מסדרת השף הלבן
  • 3 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ משומנת
  • </P>

אופן הכנה:

1.שמים במעבד מזון קמח חמאה ומלח ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית, מוסיפים חלמון ומים ומעבדים לכדור בצק אחיד.
2.את הבצק שהתקבל משטחים על תחתית תבנית ומעט על דפנותיה.מקררים שעה.
3.מחממים תנור לחום בינוני ( 180 מעלות)
4.במקביל,ממיסים במחבת חמאה ושמן ומוסיפים את הכרישה. מתבלים במלח, פלפל וסוכר מטגנים עד שתזהיב. מסירים מהאש, מצננים מעט ומשטחים בתבנית בשכבה אחידה.
5.מסדרים מעל את פרוסות הקממבר ומפזרים קשקבל ועירית קצוצה
6.שמים בקערה שמנת להקצפה ביצים וקמח וטורפים לבלילה אחידה ומוסיפים לתבנית.
7.אופים כ- 45 דקות עד להזהבה. מגישים חם.
 
דרג: