טארט פרמזן וטימין

מאפה גבינת פרמז'ן על בסיס בצק פריך, מומלץ להגשה לצד סלט ירוק או גביע יוגורט

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: השף אופיר וידבסקי

דרג:
טארט פרמזן וטימין
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8 מנות/תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 250 גרם קמח
  • 150 גרם חמאת תנובה קרה
  • קורט מלח
  • 80 מ"ל מים קרים
  • 1 ביצה טרופה
  • למילוי:
  • 1 כף חמאת תנובה
  • 1 בצל לבן קצוץ דק
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • 3 ביצים
  • חבילה וחצי (150 גרם) פתיתי גבינת פרמז'ן מסדרת השף הלבן
  • 2 כפיות טימין טרי קצוץ

אופן הכנה:

הכנה:
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
2. להכנת הבצק: מערבבים במעבד מזון את הקמח, החמאה והמלח בפולסים קצרים, עד לקבלת פירורים. מוסיפים את המים עד לקבלת בצק אחיד.
3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד או שקית ומצננים כשעה במקרר.
4. מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ ומניחים על תבנית אפיה בקוטר 24 ס"מ.
5. מניחים על הבצק נייר אפייה, מעליו מניחים קטניות יבשות (חומוס, אורז, שעועית) ואופים באפיה עיוורת למשך כ-20-30 דקות.
6. לאחר האפייה, מסירים את הקטניות ואת נייר האפייה ומורחים את הבצק בביצה.
7. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות ואופים את הטארט עוד 10 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
8. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-120 מעלות.
9. להכנת המילוי, מחממים כף חמאה במחבת, מאדים את הבצל ללא השחמה, עד שהוא רך, ומצננים אותו.
10. מערבבים את השמנת עם פתיתי הפרמזן והטימין.
11. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
12. מוסיפים את הביצים ומקציפים אותן אחת אחרי השנייה, מוסיפים את הבצל המאודה ומערבבים היטב.
13. יוצקים את המילוי מעל הטארט האפוי ואופים (ב-120 מעלות) למשך כ-40-50 דקות, עד שהמילוי יציב.
דרג: