טארט פירות העונה במילוי קרם לימוני

בצק פריך ופיקנטי עם מלית לימונית מענגת ופירות העונה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
טארט פירות העונה במילוי קרם לימוני
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק פריך פיקורינו:
  • 160 גרם חמאה
  • 150 גרם גבינת פיקורינו
  • 100 גרם קמח
  • 2 גרם מלח
  • 2 חלמונים
  • 100 גרם אבקת שקדים
  • לקרם רוקפור לימוני:
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • 20 גרם סוכר
  • מיץ מלימון טרי
  • 2 גרם מלח גבישי
  • 300 גרם גבינת שמנת 30% או מסקרפונה
  • 50 גרם גבינת רוקפור
  • לג’לי פטל ופלפלים:
  • 150 גרם פטל
  • 50 גרם פלפלים אדומים
  • 25 גרם סוכר
  • 5 גרם ג’לטין באבקה
  • 25 גרם מים חמימים
  • להגשה:
  • פירות העונה חתוכים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
  • מכינים את הבצק: מעבדים את החמאה עם החומרים היבשים בפולסים. מוסיפים חלמונים ו-100 גרם גבינת פיקורינו ומעבדים למרקם פירורי. מסיימים את העיבוד באופן ידני, עוטפים בניילון ומקררים 1/2 שעה.
  • מרדדים לעובי 1/2 ס”מ, קורצים 5 עיגולים או ריבועים למנות אישיות, מברישים בביצה טרופה ומפזרים 50 גרם פיקורינו על פני הבצק.
  • אופים ב- 150 מעלות, כ- 20 דקות. מצננים.
  • מכינים את המלית: מביאים לרתיחה שמנת וסוכר ומבשלים 15 דקות. יוצקים על הגבינות ומוסיפים מלח ולימון. מקציפים לתערובת אחידה. מקררים.
  • מכינים את הג’לי: ממיסים את הג’לטין במים. מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים למסה אחידה ומצננים.
  • מרכיבים את המנה: מניחים קרם רוקפור על קלתית הבצק האפוי, מסדרים את הפירות בצורה דקורטיבית, מטפטפים ג’לי לקישוט על הפירות. מגישים כמנה ראשונה בצלחת גדולה ולבנה.

  • דרג: