טארט פילו בצל, רוקפור ועשבי תיבול

מאפה יפיפה שמכינים בכמה דקות, את התוספות מעל ניתן לבחור על פי טעמכם האישי

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ \

צילום: נעמי אבליוביץ \

עיצוב: נעמי אבליוביץ

דרג:
טארט פילו בצל, רוקפור ועשבי תיבול
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10 מנות\תבנית מלבנית בגודל 25/35

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 0.5 חבילה (250 גרם) עלי פילו של מעדנות, מופשר לפי ההוראות על האריזה
  • שמן זית
  • 0.25 כוס פרורי לחם
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת "נפוליאון" 25% בטעם טבעי
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 9%
  • 2 ביצים
  • 1 גבעול כרישה, פרוס לטבעות בעובי ½ ס"מ
  • 1 בצל סגול, פרוס לעיגולים דקים
  • מלח, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • 200 גרם גבינת רוקפור, מפוררת גס
  • חופן עשבי תבלין (עלי נענע, פטרוזיליה, בזיליקום)

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית בגודל 25/35 במעט שמן זית.
2. פורשים את עלי הפילו על משטח העבודה ומכסים במגבת לחה. 
3. מניחים עלה פילו בתבנית ומברישים בשמן זית. מהדקים לדפנות כך ששולי הפילו יגלשו מעבר לשולי התבנית. מפזרים מעל מעט פרורי לחם בשכבה אחידה וחוזרים על הפעולה עם מחצית מעלי הפילו. את השכבה העליונה מברישים בשמן זית ומכווצים את שולי הבצק לצורת מסגרת. אופים בתנור עד להזהבה, כ-15 דקות.
4. בקערה, מניחים את גבינת השמנת, שמנת חמוצה וביצים ומערבבים היטב. מתבלים במעט מלח ופלפל.
5. בעזרת מרית, מורחים את מלית הגבינה על בסיס הטארט לשכבה אחידה. מסדרים את טבעות הכרישה ועיגולי הבצל לכיסוי. מפזרים מחצית מגבינת הרוקפור, מזלפים מעל שמן זית ואופים בתנור כ-25 דקות.
6. מתבלים את הטארט במלח ופלפל ומפזרים מעל את עלי התבלין וגבינת הרוקפור הנותרת. מזליפים כמה טיפות שמן זית ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

טיפ:
מעלי הפילו הנותרים אפשר להכין טארט נוסף ולגוון עם עם מילוי קישואים, אספרגוס ועשבי תיבול או פרוסות בצל מקורמל ופטריות חורש
דרג: