טארט עגבניות וגבינת פטה

טארט מעולה וכל כך פשוט להכנה. חשוב לזכור להפשיר את בצק העלים מבעוד מועד, אבל במקרר

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: יעל גרטי \

צילום: גל בן זאב \

עיצוב: אינה גוטמן

דרג:
טארט עגבניות וגבינת פטה
עד 10 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 2 טארטים מלבניים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילת (600 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות"
  • שמן זית
  • 16 עגבניות "מגי" קטנות (או 10-12 עגבניות תמר) אדומות מאוד
  • 150 גרם גבינת פטה עזים "פיראוס" של "תנובה", 16% שומן
  • מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
  • פלפל שחור גרוס גס/דק

אופן הכנה:

1. מפשירים בצק עלים במקרר, 6-8 שעות מראש.

2. מקמחים משטח עבודה, מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור שטוחות בנייר אפייה.
3. מחלקים את הבצק לשני חלקים. שמים חלק אחד בצד, על משטח מקומח. חלק שני מרדדים דק על המשטח המקומח עד ליצירת מלבן גדול. מעבירים לתבנית וממשיכים כך עם פיסת הבצק השניה, על תבנית נוספת. בעזרת סכין חדה מסמנים "גבול" בבצק: חורצים חריץ לא עמוק במרחק 1-2 ס"מ משולי הבצק.
4. מושחים כל מלבן בצק בכף שמן זית.
5. שוטפים עגבניות, קוטמים את הפטוטרות ופורסים דק מאוד בעזרת סכין חדה. מסדרים פרוסות דקות של עגבניות בשכבה אחת על כל מלבן, בתוך השטח המסומן ב"גבול".
6. מפזרים על כל מלבן 75 גרם פירורי גבינת פטה, מזלפים כף שמן זית על כל מלבן ובוזקים מעט מאוד מלח ופלפל שחור גרוס על העגבניות.
7. כשהתנור חם מכניסים תבנית אחת למרכזו ואופים במשך 15 דקות או עד להשחמה יפה של שולי הבצק. מוציאים ואופים את התבנית השניה. מגישים מיד.

 

דרג: