טארט נפוליאון פלפלים עם ירקות חרוכים

כשמצרפים יחד גבינה בתיבול מושלם ובצק פריך מרודד, מקבלים טארט נהדר במעט מאוד עבודה. משאריות הבצק המרודד מכינים חטיפים מלוחים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
טארט נפוליאון פלפלים עם ירקות חרוכים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: טארט מלבני 35x11 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ביצה בינונית
  • 1 חלמון ביצה
  • 450 גרם (1 גליל) בצק פריך מרודד למאפים מלוחים
  • 1 זוקיני ירוק דק במשקל 100 גרם
  • 6-5 עגבניות שרי בינוניות (100 גרם)
  • מעט שמן זית
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 16% עם פלפלים ופפריקה
  • 1 כף קמח תירס לפולנטה
  • 30 גרם פתיתי פרמזן

אופן הכנה:

1. טורפים את הביצה עם חלמון הביצה בקערית. מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות). משמנים תבנית פאי מלבנית מתפרקת 35x11 ס"מ.
2. פורשים את גליל הבצק, ומרפדים בו את התבנית. מהדקים את עלה הבצק בעדינות לבסיס התבנית ולדופנותיה. מגלגלים מערוך על שולי התבנית, כדי לחתוך את עודפי הבצק (שומרים את העודפים להכנת חטיפים מלוחים - ראו טיפ בהמשך). דוקרים את תחתית הבצק במזלג, מהדקים אליה נייר אפייה או רדיד אלומיניום, ממלאים בשעועית יבשה כמשקולת, ואופים אפייה עיוורת במשך 15 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, ומנמיכים את חום התנור לקצת פחות מבינוני (170 מעלות). מסירים את הנייר עם משקולת השעועית, ומברישים את פנים קלתית הבצק בשכבה דקיקה של ביצה טרופה. מחזירים את הקלתית לתנור ל־5 דקות.
3. בזמן שקלתית הבצק נאפית, מלהיטים מחבת פסים על הכיריים (או מחממים את הגריל של התנור). חוצים את הזוקיני לאורכו. חוצים את העגבניות. משמנים את הירקות החתוכים במעט שמן זית, ומניחים אותם במחבת הפסים, כשהצד החתוך כלפי מטה. קולים במשך 5 דקות בערך, עד שנוצרים פסים חרוכים על הצד התחתון. מוציאים את העגבניות. הופכים את חצאי הזוקיני, וקולים אותם במשך 3 דקות מהצד השני (אם קולים בגריל של התנור, מניחים את הירקות כשהצד החתוך כלפי מעלה). מוציאים את חצאי הזוקיני מהמחבת, וחותכים אותם לקטעים קצרים.
4. מערבבים יחד גבינת נפוליאון פלפלים, פולנטה, שלושה־רבעים מכמות הפרמזן ושארית הביצים הטרופות (אם מכינים חטיפים, מברישים את שאריות הבצק בתערובת הביצים הטרופות לפני שמוסיפים את השאריות לתערובת הגבינה). מורחים את תערובת הגבינה בקלתית הפאי, ומסדרים עליה את הירקות החרוכים, הצד החתוך החרוך כלפי מעלה. אפשר להניח בין הירקות ריבועים קטנים של בצק מוברש בביצה. זורים למעלה את שארית פתיתי הפרמזן. מניחים את תבנית הפאי על תבנית שטוחה גדולה, ואופים במרכז התנור במשך 25 דקות, או עד שמלית הגבינה מתייצבת. מגישים חם או פושר.

טיפ: להכנת חטיפים מלוחים, מעבירים את שאריות הבצק המרודד לתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה, ומברישים אותן בביצה טרופה. זורים על הבצק 20 גרם פתיתי פרמזן ומעט פפריקה (מתוקה, חריפה, או מעושנת), ובוזקים מעט מלח. חותכים לרצועות, ואופים במשך כ־20 דקות בחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות), עד שהבצק מזהיב. בתכנית טורבו אפשר לאפות את הפאי ואת החטיפים יחד - הפאי למעלה והחטיפים למטה.מצננים.
דרג: