טארט לימון אישי עם פירות סגולים

קינוח פירותי מפואר

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שפית ליטל ארזי \

צילום: שפית ליטל ארזי \

עיצוב: שפית ליטל ארזי

דרג:
טארט לימון אישי עם פירות סגולים
עד 20 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם בצק פריך
  • 125 מ"ל מיץ לימון (כ-2 לימונים)
  • 4 חלמונים
  • 2 ביצים
  • 40 גרם חמאה
  • גרידה מ 1 לימון
  • 120 גרם סוכר
  • 1 חבילה אוכמניות
  • 1 חבילה פטל שחור
  • 1 חבילה תות עץ

אופן הכנה:

1. הכנת הטארט- משמנים ומקמחים תבניות עגולות בקוטר 12 ס"מ. חורצים את הבצק לעיגולים קוטר 18 ס"מ ומניים את הבצק על התבנית, מהדקים היטב מכל הצדדים. בעזרת סכין מורידים את הבצק המיותר. מחוררים את הבצק במזלג. מכסים את הבצק בנייר אפייה ומניחים משקולת כלשהי, כגון, שעועית יבשה. אופים 15 דקות על חום של 170 מעלות, מורידים את המשקולת והנייר אפייה ואופים עוד כ-10-15 דקות, עד שהבצק זהוב. מצננים לחלוטין.
2. הכנת קרם לימון- על בן- מארי מערבבים את הביצים, מיץ הלימון והסוכר תוך ערבוב מתמיד במטרפה עד שמסמיך. מסננים. מכסים את פני שטח הקרם בניילון נצמד כ-15 דקות, בעזרת בלנדר ידני למערבבים פנימה את החמאה והגרידה.
3. הרכבה- על כל טארט מורחים כ- 2 כפות קרם ומפזרים מעל את האוכמניות, פטל שחור ותותי העץ.
דרג: