טארט כרישה וגבינות לשבועות

טארט קריספי מבצק עלים במילוי פריך של כרישה, פטריות, עגבניות וגבינות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: סיגלית פונדיברידר

דרג:
טארט כרישה וגבינות לשבועות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10 מנות / תבנית בגודל 26 ס״מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כפות סוכר
  • 15 חצאי עגבניות מיובשות שרויות בשמן ומסוננות
  • 250 גרם פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים ומטוגנות
  • 100 גרם פתיתי פרמז׳ן מסדרת ״השף הלבן״
  • 100 גרם גבינת קולאז’ קצ’קבל מגוררת
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • 2 ביצים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אגוז מוסקט לפי הטעם
  • 250 גרם בצק עלים צרפתי מרודד של ״מעדנות״

אופן הכנה:

1. חותכים את גבעולי הכרישה לקטעים באורך של 3 ס"מ (סך הכל כ- 24–20 קטעים). ממיסים במחבת כבדה את הסוכר לקבלת קרמל, מוסיפים את הכרישה ומטגנים כ- 5 דקות. בוחשים בזהירות. מסירים מהאש.
2. מעמידים בתבנית את חלקי הכרישה ומסדרים בינהם את העגבניות המיובשות והפטריות.
3. מערבבים בקערה את הגבינות, השמנת והביצים. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט, ויוצקים לתבנית.
4. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). חותכים את הבצק לעיגול בקוטר 30 ס"מ ומניחים אותו על תערובת הירקות. תוחבים את שולי הבצק בין דפנות התבנית לירקות, ודוקרים את הבצק במספר מקומות.
4. מכניסים לתנור. אופים עד שהבצק משחים במשך 25 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים במשך 5 דקות. מעבירים סכין בין המאפה לדופן התבנית, הופכים על גבי צלחת ומגישים חם.
 
דרג: