טארט כרישה

מאפה מרשים וטעים המשלב בין כרישה ובין גבינה בולגרית וגבינת קצ'קבל, מתאים להגשה בארוחת חג שבועות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
טארט כרישה
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8 מנות/ תבנית בקוטר 24 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילה (900 גרם) בצק פריך למאפים מלוחים של "מעדנות", מופשר
  • 1/2 חבילה (100 גרם) חמאת "תנובה" מלוחה
  • 1 כף גדושה סוכר חום
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 4 גבעולי כרישה, חתוכים למקטעים באורך 3 ס"מ
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת ה"שף הלבן"
  • 3 ביצים, טרופות
  • 1/2 קופסא (125 גרם) גבינה בולגרית 5% מסדרת "פיראוס", מפוררת
  • 50 גרם גבינת גלעד קצ'קבל של "תנובה", מגוררת
  • מלח
  • מעט אגוז מוסקט
  • פלפל

אופן הכנה:

הכנה:
1. מניחים את הבצק בתבנית ומהדקים לבסיס ולדפנות. מאחסנים במקפיא למשך כשעה.
2. ממיסים את החמאה במחבת רחבה. מוסיפים את הסוכר והשום. מערבבים ומחממים על להבה נמוכה, עד שהסוכר נמס. מסדרים את הכרשה במחבת ומבשלים כ-20 דקות, תוך ערבוב מידי פעם, עד השחמה. מעבירים למסננת ומצננים.
3. מחממים את התנור לחום בינוני (170°).
4. טורפים היטב את הביצים, הגבינות והתבלינים.
5. מוציאים את תבנית הבצק מהמקרר. מסדרים את הכרשה מעל הבצק בעמידה, כך שהטבעות פונות כלפי מעלה יוצרות מראה נאה, יוצקים את בלילת הביצים והגבינות ואופים כ-40 דקות, עד שהמאפה מזהיב.
דרג: