טארט ים תיכוני של בצק עלים, פסטו, עגבניות וזיתים

טארט צבעוני ועשיר בטעמים, שעושים שמח בפה. למרות המראה המושקע, הוא קל מאוד להכנה בזכות השימוש בבצק עלים מוכן.

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
טארט ים תיכוני של בצק עלים, פסטו, עגבניות וזיתים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 2 תבניות 12.5×30 ס”מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם בצק עלים "מעדנות" מופשר במקרר
  • למלית:
  • 1/3 כוס ממרח פסטו "אוליביה"
  • 30 עגבניות שרי חצויות לשניים (אפשר בשני צבעים)
  • 10 זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים לרבעים
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • להברשה:
  • 1 חלמון ביצה טרוף עם כף חלב “תנובה”
  • להגשה:
  • 250 גרם גבינה בולגרית “פיראוס” 24% מפוררת גס
  • עלי אורגנו או בזיליקום

אופן הכנה:

הכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. חותכים את הבצק ל-2 מלבנים בגודל 12.5×30 ס”מ. מסמנים עליהם שוליים בעובי 11/2 ס”מ בעזרת סכין — בעדינות, בלי לחרוץ.
3. מורחים את הבצק בפסטו מלבד השוליים, ומסדרים את חצאי העגבניות בשורות. מניחים רבעי זיתים בין העגבניות ומברישים את השוליים במעט חלמון טרוף. ממליחים ומפלפלים מעט.
4. אופים כ-30 דקות, עד שהבצק זהוב. מפזרים מעל גבינה בולגרית מפוררת ועלי אורגנו או בזיליקום.

 
דרג: