טארט טאטן תפוחים ואגסים

בואו ללמוד להכין עוגת טארט טאטן יפיפייה של אגסים ותפוחים בקלי קלות!

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
טארט טאטן תפוחים ואגסים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: פאי בקוטר 24-26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 תפוחי עץ ירוקים מסוג סמית
  • 3 אגסים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 50 מ"ל מים
  • 50 גרם חמאה של תנובה
  • קורט מלח
  • 1 חבילת בצק פריך למאפים מתוקים של מעדנות

אופן הכנה:

1. כדי שהתפוחים לא ירטיבו את העוגה במהלך האפייה מייבשים אותם לפני ההכנה: יממה קודם, מסירים את הליבה, חותכים לרבעים ומניחים במקרר ללא כיסוי. התפוחים אמנם ישחירו אבל מכיוון שהם יתבשלו בקרמל בהמשך זה לא ממש משנה.
2. ביום למחרת: במחבת כבדה וחסינת חום בקוטר של כ-20 ס"מ מניחים את הסוכר ו-50 מ"ל מים ומבשלים עד שכל הסוכר נמס והפך לסירופ זהוב וסמיך. בינתיים קולפים את האגסים, מסירים את הליבה וחוצים.
3. מסירים את המחבת מהחום, מוסיפים חמאה וקורט מלח ומערבבים היטב. מסדרים שכבה אחידה של התפוחים והאגסים במחבת כשצידם הקמור פונה כלפי מטה. מחזירים את המחבת מעל האש, מבשלים כ-5 דקות ומניחים בצד להתקרר.
4. מחממים תנור ל-200 מעלות. מגלגלים את הבצק לעלה בעובי 5 מ"מ וחותכים עיגול שקוטרו גדול במעט מקוטר המחבת. מכסים את התפוחים בעיגול הבצק ודוחפים את השוליים סביב התפוחים. אופים בתנור עד שהבצק מזהיב, 25-30 דקות. מניחים להתקרר כ-5 דקות לפני שהופכים את הטארט בזהירות על צלחת הגשה. מגישים חם עם שמנת חמוצה, קצפת או גלידת וניל.

דרג: