טארט טאטן משמשים

טארט טאטן משמשים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
טארט טאטן משמשים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ½ חבילה (של 600 גרם) בצק פילאס תורכי 'מעדנות', מופשר לפי ההוראות על האריזה
  • כ 1 ק"ג משמשים
  • 2 כוסות סוכר
  • 50 גרם חמאה
  • ¼ כוס מים
  • החומרים לרוטב האנגלז:
  • 1 כוס חלב
  • 3 חלמונים
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום גבוה (210 צ. ).
2. חוצים את המשמשים לשניים ומוציאים את הגרעין. במחבת מפזרים את הסוכר באופן שווה, מוסיפים 1/4 כוס מים ומחממים עד שמתחיל להיווצר קרמל. מנמיכים את האש, מוסיפים את החמאה וממשיכים לבשל עד שכל החומרים נמסים. מסירים מהאש (במידה והתבניות אישיות מחלקים את הקרמל לבסיס התבניות).
3. מסדרים את המשמשים,באותו מחבת, כאשר הם עומדים אחד על השני באלכסון ומכסים את כל המחבת.
4. הכנת רוטב האנגלז: מכינים בצד 2 קעריות בינוניות ומסננת. מחממים את החלב בסיר קטן. בזמן החימום מקציפים ידנית, בקערה בינונית, את החלמונים והסוכר כ- ½ דקה עד להבהרה. שופכים את החלב לקערה השנייה מיד לאחר רתיחה, מעל שופכים את החלמונים ומערבבים היטב. מחזירים את כל התערובת לסיר ובעזרת כף עץ מערבבים על אש בינונית עד להסמכה קלה. מעבירים את הרוטב דרך המסננת אל הקערה, מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים. מכסים ומצננים במקרר למשך כ- ½ שעה.
5. פורשים את הבצק על משטח מקומח וחותכים לעיגול מעט גדול יותר מהמחבת או התבניות האישיות. מכסים את המשמשים בבצק ומכניסים לתוך המחבת כך שהשוליים לא יבלטו החוצה. אופים כ 15 דקות, עד שהבצק זהוב מאוד. מוציאים והופכים את המנה כשהבצק נמצא למטה.
6. מגישים חם לצד רוטב האנגלז. ניתן להגיש במקום הרוטב, גלידת וניל משובחת.
דרג: