טארט חציל ופטה

שבועות - טארט חציל ופטה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: ניר צוק

דרג:
טארט חציל ופטה
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חומרים לבצק:
  • 3/4 1 כוסות קמח
  • 1 ביצה
  • 150 גרם חמאת תנובה קרה (חתוכה לקוביות)
  • 1/2 כפית מלח
  • 4 כפות חלב תנובה קר
  • חומרים למלית:
  • 3 חצילים גדולים
  • 1 גביע גבינת פטה פיראוס
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 מיכל שמנת לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
  • 2 כפות קמח
  • 2 ביצים
  • 2 ענפי רוזמרין קצוצים
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח

אופן הכנה:

אופן ההכנה לבצק:

1.שמים במעבד מזון קמח, חמאה ומלח ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה וחלב. ומעבדים מספר שניות לקבלת כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ומקררים למשך שעה.
2.מרדדים את הבצק לעלה. מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות.
3.דוקרים בעזרת מזלג את הבצק ואופים כ- 10 דקות בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות.

אופן ההכנה למלית:

1.קולים את החצילים על גריל או בתנור עד רכות, קולפים ומניחים את בשר החציל במסננת לצורך ניקוז נוזלים (כחצי שעה), קוצצים ומעבירים לקערה.
2.מוסיפים לבשר החציל שמנת, ביצים, שום, קמח, עלי הרוזמרין ופלפל שחור .
3.מפוררים את הפטה ומערבבים לתוך המלית (טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך).
4.יוצקים את המלית על הקלתית ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 40 דקות או עד התייצבות המאפה.
 

דרג: