טארט חלב

טארט גבינה חגיגי

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ \

צילום: נעמי אבליוביץ \

עיצוב: נעמיאבליוביץ

דרג:
טארט חלב
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 6 מנות/ תבנית בקוטר 22 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 בצק פריך למאפים מתוקים של מעדנות, מופשר
  • 1/2 ליטר חלב 3% של תנובה
  • 40 גרם חמאה של תנובה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 כפות קמח
  • 2.5 כפות קורנפלור
  • קורט מלח
  • 2 ביצים, מופרדות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קינמון

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מרפדים תבנית בקוטר 20 ס"מ בבצק ואופים באפייה עיוורת עד להזהבה, כ-15 דקות, מוציאים ומניחים בצד.
3. שומרים ½ כוס חלב בצד, את יתר החלב מניחים בסיר בינוני יחד עם החמאה ומביאים לרתיחה עדינה.
4. בינתיים, בקערה נפרדת, מניחים סוכר, קמח, קורנפלור, 2 חלמונים, קורט מלח ואת ½ כוס החלב ששמרתם בצד ומערבבים לתערובת חלקה וסמיכה.
5. בקערה נקייה, מניחים את החלבונים ומקציפים לפסגות רכות.
6. כשהחלב רתח, מערבבים פנימה את הוניל, יוצקים מחצית מהנוזל החם לתערובת הקמח תוך כדי ערבוב, מחזירים את התערובת לסיר ומערבבים לתערובת אחידה.
7. מביאים את התערובת לרתיחה שניה תוך כדי ערבוב מתמשך, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-4 דקות מבלי להפסיק לערבוב, עד שמתקבל קרם חלק וסמיך.
8. מניחים לקרם להתקרר כ-5 דקות.
9. מקפלים את החלבונים המוקצפים לקרם עד לתערובת אחידה.
10. יוצקים את הקרם לתבנית ומפדרים עם קינמון.
11. אופים בתנור 20-25 דקות.
דרג: