טארט גבינה מבצק שקדים פריך וקישוטי מקופלת

מירב מלמד חולקת איתנו מתכון נהדר לטארט גבינה ממכר

מאת: מירב מלמד \

מקור מתכון: מירב מלמד

דרג:
טארט גבינה מבצק שקדים פריך וקישוטי מקופלת
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 1 כוס קמח (140 גרם)
  • 2 כפות סוכר
  • 1/3 כוס שקדים טחונים (50 גרם)
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 2 כפות מים קרים
  • למלית:
  • 250 גרם גבינה לבנה 5% תנובה
  • 1 מיכל גבינת נפוליאון 16% תנובה
  • 3 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות קורנפלור
  • 3/4 כוס סוכר
  • גרידה מחצי לימון
  • לציפוי
  • 1 מיכל שמנת חמוצה
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 3-4 מקופלות שוקולד שבורות גס

אופן הכנה:

אופן ההכנה (בתבנית טארט 26): 

1. מתחילים בהכנת הבצק- במיקסר עם וו K מעבדים את כל חומרי הבצק רק עד לאיחוד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה

2. לאחר חצי שעה, מוציאים את הבצק ומשטחים אותו על גבי תבנית הטארט המשומנת (אין צורך לרדד, פשוט לשטח אותו עם הידיים ולהצמיד היטב גם לדפנות). מחוררים במזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה.

3. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומכינים את מלית הגבינה- מערבבים את כל חומרי המלית בקערה עם מטרפה ידנית עד לאיחוד החומרים.

4. אופים את הבצק כ- 15 דק’ ומצננים. יוצקים את מלית הגבינה מעל הבצק האפוי ואפים כ- 40 דק’ לערך עד להזהבה.

5. מערבבים את חומרי הציפוי, מורחים על העוגה ומחזירים לתנור לעוד 10 דק’. מצננים היטב ומקשטים בשברי המקופלת.
דרג: