טארט גבינה מבצק שקדים פריך ומקופלת

טארט מושלם וגבינתי שלא תרצו להפסיק לאכול

מאת: מתכון גולש

דרג:
טארט גבינה מבצק שקדים פריך ומקופלת
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: מנות 12/תבנית טארט 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 1 כוס קמח (140 גרם)
  • 2 כפות סוכר
  • 1/3 כוס שקדים טחונים (50 גרם)
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 2 כפות מים קרים
  • למלית:
  • 250 גרם גבינה לבנה 5% תנובה
  • 1 מיכל גבינת נפוליאון 16% תנובה
  • 3 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות קורנפלור
  • 3/4 כוס סוכר
  • גרידה מחצי לימון
  • לציפוי:
  • 1 מיכל שמנת חמוצה
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 3-4 מקופלות שוקולד שבורות גס

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. במיקסר עם וו K מעבדים את כל חומרי הבצק רק עד לאיחוד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
2. לאחר חצי שעה, מוציאים את הבצק ומשטחים אותו על גבי תבנית הטארט המשומנת (אין צורך לרדד, משטחים אותו עם הידיים ומצמידים היטב גם לדפנות). מחוררים במזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות
4. מערבבים את כל חומרי המלית בקערה עם מטרפה ידנית עד לאיחוד החומרים.
5. אופים את הבצק כ-15 דקות ומצננים.
6. יוצקים את מלית הגבינה מעל הבצק האפוי ואפים כ-40 דקות לערך עד להזהבה.
7. מערבבים את חומרי הציפוי, מורחים על העוגה ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות.
8. מצננים היטב ומקשטים בשברי המקופלת.
דרג: