טארט גבינה ותפוחים מקורמלים

טארט גבינה חגיגי בשילוב קוביות תפוחים מקורמלים

מאת: מתכון גולש \

מקור מתכון: סימה דרור

דרג:
טארט גבינה ותפוחים מקורמלים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית:
  • 150 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד מרוסקים
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • למלית:
  • חצי קילו גבינת כנען
  • 3 כפות גבינה לבנה 9%
  • 5 כפות שמנת מתוקה
  • 2 כפות חמאה מומסת
  • 1 פחית חלב מרוכז וממותק
  • 6 כפות סוכר
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 ביצים
  • 1 כף קורנפלור
  • לתפוחים:
  • 3 תפוחי גרני סמית גדולים חתוכים לקוביות קטנות
  • 3 כפות גדושות סוכר חום כהה
  • 30 גרם חמאה
  • 1 כף שטוחה קורנפלור
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן הכנה:

1. מערבבים בקערה את פירורי הביסקוויטים המרוסקים עם החמאה ומשטחים היטב בתחתית תבנית מסולסלת בקוטר 24 ובגובה 6 ס"מ.
מניחים במקפיא לחצי שעה.
2. מערבבים את כל מצרכי המלית לכדי תערובת אחידה, יוצקים לתבנית משומנת ואופים בחום של 180 מעלות למשך 50 דקות (כאשר בתחתית התנור מונחת תבנית עם מים רותחים). מצננים היטב מחוץ לתנור.
3. מחממים במחבת את החמאה, מוסיפים את התפוחים ומבשלים 2 דקות תוך הקפצה. מוסיפים את הסוכר, הקינמון והווניל ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב. מצננים בצד.
4. מסדרים את קוביות התפוחים במרכז העוגה ובשוליה מזלפים קרם שנטילי (שמנת מתוקה מוקצפת עם מעט אבקת סוכר). שומרים במקרר עד להגשה.
דרג: