טארט גבינה ושוקולד עם פירות יער

מתכון נפלא לשבועות לעוגת גבינה המשולבת בשוקולד ופירות יער היוצרים ביחד מרבה מרהיב.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: רות אוליבר, מגזין "על השולחן" \

צילום: דניאל לילה

דרג:
טארט גבינה ושוקולד עם פירות יער
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10 מנות / תבנית פאי מתפרקת בקוטר 28 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית:
  • 200 גרם ביסקוויטים טחונים דק
  • 3 כפות סוכר חום
  • 1 כף קקאו
  • 100 גרם חמאת תנובה מומסת
  • למלית:
  • 1 חבילה (500 גרם) גבינת "כנען" מסדרת "השף הלבן"
  • 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה תנובה (38% שומן) מסדרת "השף הלבן"
  • 1 פחית (400 גרם) חלב מרוכז משומר
  • 1 כף קורנפלור
  • 3 ביצים
  • מעט תמצית וניל
  • לציפוי:
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה תנובה (38% שומן) מסדרת "השף הלבן"
  • 200 גרם שוקולד לבן קצוץ

אופן הכנה:

הכנה
1. מכינים את התחתית: מערבבים ביסקוויטים, סוכר, קקאו וחמאה מומסת לתערובת אחידה.
2. משמנים תבנית ומרפדים את התחתית ואת שולי התבנית בתערובת. מעבירים למקרר לרבע שעה.
3. מחממים תנור ל-150 מעלות.
4. מכינים את המלית ואופים: מערבבים בקערה את כל חומרי המלית.
5. יוצקים את המלית על הקלתית ואופים 30 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע. מצננים.
6. מצפים ומגישים: מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. מסירים מהאש, מוסיפים שוקולד וממתינים כ-2 דקות.
מערבבים לתערובת אחידה, יוצקים על העוגה ומיישרים. מקררים להתגבשות הציפוי.
7. לפני ההגשה מקשטים בפירות: פטל אדום, תותים או פרי עונתי אחר.
דרג: