טארט גבינה ופרג

טארט גבינה אלוהי על מצע בצק פריך עם נגיעות פרג

מאת: עורך השף הלבן \

צילום: דני לרנר

דרג:
טארט גבינה ופרג
שף מתחיל - קל \ חלבי

כמות מנות: 6 מנות / תבנית בגודל 24 ס״מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 180 גרם חמאת תנובה קרה
  • 3 כוסות (375 גרם) קמח
  • 30 גרם (1/4 כוס) שקדים טחונים
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • 2 כפיות דבש או גלוקוז או סירופ תירס
  • 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
  • למילוי גבינה:
  • ½ חבילה (250 גרם) גבינת כנען מסדרת השף הלבן
  • 3 גביעי גבינה לבנה (750 גרם)
  • גרידה מלימון אחד
  • 1 חלמון
  • 2/3 כוס (150 גרם) סוכר
  • 4 ביצים
  • למילוי פרג:
  • ½ שקית (50 גרם) פרג שלם או טחון
  • ¼ כוס (50 גרם) סוכר
  • ½ כוס מים

אופן הכנה:

1. לבצק: חותכים את החמאה לקוביות בגודל בינוני. מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון ומפעילים את המעבד עד שנוצרים פרורים גדולים. מוציאים מהמעבד ויוצרים בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות שעתיים לפני השימוש.
2. למילוי גבינה: בקערה בינונית מערבבים יחד את כל חומרי המילוי מלבד גבינת הכנען עד לקבלת תערובת אחידה.
3. למילוי פרג: בסיר קטן מחממים את הסוכר והמים עד להמסת הסוכר. מוסיפים את הפרג ומביאים לרתיחה. ממשיכים לחמם עד שהמים מתאדים מעט והנוזל מתחיל להסמיך. מורידים מהאש ומעבירים לקערה. מצננים בטמפרטורת החדר.
4. להרכבת הטארט: מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (180 מעלות) ומשמנים את תבניות האפייה. מחלקים את הבצק לשניים ומניחים על גבי משטח עבודה מקומח. מרדדים כל חלק לעלה בעובי 0.3 ס"מ. חותכים את הבצק בהתאמה לגודל התבנית כך שיישארו מעט שוליים מהבצק. מניחים את הבצק בתבנית ומהדקים היטב. מפוררים קלות את גבינת הכנען ומפזרים מעל תחתית הבצק. שופכים מעל את מילוי הגבינה ומפזרים מעל למילוי עיגולים של פרג בתפזורת אחידה על פני כל שטח העוגה (ככף ממילוי הפרג לכל עיגול). מכניסים לתנור ואופים ב-180 מעלות. לאחר כ- 15 דקות מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים עוד כ- 20 דקות. העוגה לא צריכה להזהיב מידי.

 
דרג: