טארט גבינה אפוי בציפוי קרמל ושוקולד חלב

עוגת גבינה מהודרת ומשובחת במיוחד

מאת: עידית צאושו

דרג:
טארט גבינה אפוי בציפוי קרמל ושוקולד חלב
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 180 גר' קמח
  • 1 חלמון
  • 1 כפית דבש
  • 50 גר' אבקת סוכר
  • לציפוי קרמל שוקולד:
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 שמנת מתוקה
  • 4 כפות מים
  • 200 גרם שוקולד חלב
  • 60 גרם חמאה
  • למילוי:
  • 4 ביצים
  • 1 חלמון
  • 1 כוס סוכר
  • 500 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
  • 3 כפיות (20 גרם) קורנפלור
  • גרידה מלימון אחד

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1.לבצק:משמנים את התבנית.שמים במעבד מזון את כל החומרים לבצק ומפעילים עד לקבלת פירורים גדולים.מוציאים מהמעבד ויוצרים בעדינות בצק אחיד.עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר שעתיים לפני השימוש.על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 30 ס"מ או למלבן בגודל 15*25 ס"מ ומעבירים אותו אל התבנית.מהדקים את הבצק אל בסיס התבנית ומותירים כ-3 ס"מ בגובה השוליים.מחזירים למקרר עד לשימוש.
2.למילוי:מחממים תנור לחום גבוה(180 מעלות)
מקציפים בקערה את הביצים והסוכר עד לקבלת קצף בהיר.מקפלים אל הקצף את הגבינה וגרידת הלימון עד לקבלת קרם אחיד.מוסיפים את הקורנפלור וממשיכים לקפל.יוצקים את תערובת הגבינה על הבצק ומחליקים לשכבה אחידה.אופים 10 דקות,מנמיכים לחום בינוני(165 מעלות)וממשיכים לאפות כ-15 דקות או עד שהעוגה מזהיבה ומתייצבת.מצננים לטמפרטורת החדר במשך חצי שעה לפחות ושעה נוספת במקרר.
3.לציפוי:חשוב להכין שלב זה כשעוגת הגבינה כבר קרה לגמרי.בסיר קטן מחממים מים וסוכר כ-11 דקות עד שהסוכר מסמיך.מוסיפים את החמאה והשמנת ומביאים לרתיחה.מסירים מהלהבה ומוסיפים את השוקולד.מניחים ל-2 דקות ומערבבים עד להמסת כל השוקולד.יוצקים את הציפוי מעל העוגה ומצננים במקרר שעה נוספת לפחות לפני ההגשה.
דרג: