טארט בצק עלים עם גבינות

טארט נפלא על בסיס בצק עלים עם גבינות וירקות, פשוט להכנה וטעים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
טארט בצק עלים עם גבינות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: מנה אחת

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילת בצק עלים חמאה של מעדנות, מופשר
  • ½ מיכל שמנת חמוצה בטעם של פעם 27% של תנובה
  • 1 שקית פתיתי פרמז׳ן
  • 1 שקית פתיתי פיצה
  • 1 גליל גבינת פרומעז חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • סלסילת עגבניות שרי בכל מיני צבעים, חצויות + עגבניות שרי חצויות להגשה
  • 1 פלפל חריף אדום, פרוס לטבעות
  • 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
  • חופן עלי בזיליקום
  • חופן עלי נענע
  • ½ כוס צנוברים קלויים במחבת יבשה
  • 1 ביצה טרופה
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • שמן זית

אופן הכנה:

1. מניחים תבנית בתחתית התנור ומחממים ל-200 מעלות.
2. על גבי משטח עבודה מקומח קלות, מגלגלים את בצק העלים. חותכים מיריעת הבצק 4 רצועות ברוחב 3 ס"מ ושומרים בצד. את יריעת הבצק הגדולה מניחים בתבנית האפייה.
3. בעזרת סכין חדה מסמנים שוליים כ-1 ס"מ מהקצה, ועם מזלג דוקרים את העיגול הפנימי כדי שלא יתפח במהלך האפייה. 
4. בקערית קטנה, מערבבים את השמנת החמוצה עם הפלפל השחור. מורחים בשמנת החמוצה ומפזרים מעל פתיתי פרמזן ופתיתי פיתה. מנקדים עם כמה קוביות של גבינת פרומעז ומפזרים את עגבניות השרי ופרוסות פלפל צ'ילי. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור.
5. על גבי משטח מקומח קלות, חותכים כל רצועת בצק ל-3 רצועות. צובטים את הקצוות וקולעים לצמה. חוזרים על הפעולה עם 3 רצועות הבצק הנותרות.
6. מברישים את שולי הטארט במעט מים. מניחים מעל את צמות הבצק, למסגרת היקפית, ומהדקים בעדינות. מברישים בביצה טרופה ואופים עד שהבצק בשוליים זהוב ותפוח, כ- 20-25 דקות.
7. מפזרים מעל את הבצל הירוק קצוץ, עלי נענע, בזיליקום וצנוברים. מזליפים כמה טיפות של שמן זית ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.
דרג: