טארט אפרסקים כפרי

טארט אפרסקים כפרי

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
טארט אפרסקים כפרי
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק פריך:
  • 1.25 כוסות קמח
  • 0.5 כפית סוכר
  • קורט מלח
  • 100 גרם חמאת "תנובה" קרה, חתוכה לקוביות
  • 2 כפות מי קרח
  • למילוי:
  • 2 אפרסקים, ללא הגלעין, פרוסים דק
  • 3-4 כפות סוכר
  • 1 כף קורנפלור
  • קורט מלח
  • 0.25 כפית קינמון
  • 1 ביצה, טרופה
  • סוכר לזרייה
  • להגשה:
  • שקדים פרוסים, קלויים קלות במחבת יבשה עד להשחמה
  • פטל קפוא

אופן הכנה:

אופן ההכנה: 1. בקערה של מעבד מזון, מניחים את הקמח, סוכר, מלח ומערבלים מספר שניות. מוסיפים את קוביות החמאה ומערבלים עד לקבלת תערובת פירורית. תוך כדי ערבול, מוסיפים את מי הקרח בהדרגה רק עד שמתקבל בצק אחיד. אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לפחות שעה או למשך הלילה.
2. בקערה נקייה, מניחים את האפרסקים עם הסוכר, הקמח, המלח והקינמון ומערבבים היטב.
3. על גבי משטח עבודה מניחים נייר אפייה. מניחים עליו את הבצק ומרדדים לעיגול בעובי 3 מ"מ. מעבירים את נייר האפייה עם הבצק לתבנית בזהירות.
4. מסדרים שכבה אחידה של מילוי האפרסקים במרכז הבצק ומשאירים שוליים נקיים ברוחב 4 ס"מ. את השוליים מקפלים כלפי פנים, מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעט סוכר. מעבירים למקרר לצינון, כ-30 דקות.
5. מחממים תנור ל-190 מעלות.
6. אופים עד ששולי הבצק מזהיבים, כ-25-30 דקות. מניחים לצינון על רשת. לפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר ומוסיפים שקדים פרוסים ופטל.  
דרג: