טארט אגסים עם קרם קַטַלן

טארט אגסים עם קרם קַטַלן, מתוקים וקינוחים שכולם אוהבים

מאת: טל

דרג:
טארט אגסים עם קרם קַטַלן
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 400 גרם בצק עלים צרפתי טרי מוכן
  • 1 ביצה, טרופה מעט
  • אבקת סוכר לאיבוק
  • קרם קטלן:
  • 300 מ"ל (1וחצי כוסות) חלב
  • 300 מ"ל (1וחצי כוסות) שמנת מתוקה
  • 2 מקלות קינמון, שבורים
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • 100 גרם (כחצי כוס) סוכר דק
  • 6 חלמונים
  • 1 כף מיץ לימון
  • 4 אגסים בוסר
  • 1 תרמיל וניל חצוי לאורך
  • 125 גרם (חצי כוס) סוכר דק

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-ºc200 (חום גבוה).

1. מרתיחים בסיר את החלב, השמנת, הקינמון והלימון. מורידים מהאש ומעמידים בצד 30 דקות.
2. ממלאים סיר במים עד לחצי הגובה. מוסיפים את מיץ הלימון, מקלפים את האגסים ומכניסים אותם מיד לסיר המים כדי למנוע השחרה. מוסיפים את תרמיל הווניל ואת הסוכר ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה 25 דקות, רק עד שהאגסים מתרככים.
3. מרדדים את הבצק לעובי של 3-5 מ"מ, וחותכים ל-2 פסי בצק ארוכים. כל אחד צריך להספיק ל-4 חצאי אגסים זה לצד זה, עם רווח של 1 ס"מ ביניהם.
4. מניחים את פסי הבצק על תבנית אפייה משומנת. חוצים את האגסים, עורכים אותם לאורך הבצק וחורצים סביב כל אגס חתכים לא עמוקים בקצה סכין חד. מברישים הכול בביצה טרופה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-ºc200 (חום גבוה) 20-30 דקות, עד שהבצק תופח ומזהיב.

5. טורפים בקערה את החלמונים והסוכר. מסננים את תערובת החלב וטורפים אל תוך תערובת הביצה.
6. יוצקים לתוך סיר ומחממים בעדינות, תוך כדי בחישה מתמדת, עד שמתקבל קרם דליל, שמכסה את גב הכף (חום גבוה מדי יגרום לקרם להיקרש).

מאבקים את הטארט באבקת סוכר, חותכים למנות ומגישים עם הקרם.


דרג: