טארטלטים של מצה ממולאים בגבינת ברי ובזיליקום

טארטלטים של מצה ממולאים בגבינת ברי ובזיליקום

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
טארטלטים של מצה ממולאים בגבינת ברי ובזיליקום
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 12 טארטלטים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 מצות
  • 50 גרם חמאת "תנובה" מומסת
  • 1 חבילה גבינת "עדי-ברי" של "תנובה" חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 1 חבילה גבינת "עין גדי-קממבר" של "תנובה" חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 1/4 צרור עלי בזיליקום קצוצים
  • 2 ביצים
  • 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת לבישול 10% מופחתת שומן מסדרת "השף הלבן"
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • מעט אגוז מוסקט מגורר טרי
  • 1/4 כפית זרעי כוסברה טחונים
  • 50 גרם אגוזי מלך

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מכינים את המצות: מרטיבים מצות במים. מניחים בין כל שתי מצות נייר סופג רטוב ועוטפים במגבת לחה. מניחים לכמה דקות עד שהמצות הופכות אלסטיות.
3. מברישים את המצות בחמאה מומסת, קורצים מכל מצה 4 עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומניחים בתבנית שקעים כקלתית.
4. ממלאים ואופים: מניחים בכל קלתית קוביות ברי וקממבר ומפזרים בזיליקום.
5. מערבבים ביצים עם שמנת ותבלינים לתערובת חלקה. יוצקים על כל קלתית למילוי (להיזהר שלא יגלוש). מניחים אגוז או שניים.
6. אופים 35 דקות או עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה.

דרג: