טארטלטים של גבינת קממבר ופטריות בבלסמי

מאפים אישיים לפתיחה של ארוחה חגיגית או למסיבת קוקטייל

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
טארטלטים של גבינת קממבר ופטריות בבלסמי
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 12 טארטלטים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 עלי פילו מופשרים במקרר
  • 50 גרם חמאת “תנובה” מומסת
  • למלית:
  • 50 גרם חמאת “תנובה”
  • 1 בצל סגול קלוף, חצוי ופרוס דק
  • 2 סלסילות פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
  • 0.25 כוס חומץ בלסמי
  • 1 כף סוכר
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 125 גרם גבינת "עין גדי" - קממבר חתוכה לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ
  • לקישוט:
  • גבעולי תימין או עירית קצוצה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מכינים את הקלתיות: מברישים עלה פילו בחמאה, מניחים עליו עלה נוסף, מברישים ומניחים עלה שלישי. חותכים ל-12 ריבועים ומניחים בשקעים של תבנית מאפינס. אופים 10-8 דקות עד להזהבה. 
3. מכינים את המלית: ממיסים חמאה במחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים בצל ומאדים כ-5 דקות עד שמתרכך. מוסיפים פטריות, בלסמי וסוכר, מביאים לרתיחה ומקפיצים כ-10 דקות, עד שרוב הנוזלים התאדו. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. 
4. ממלאים ואופים: ממלאים את הקלתיות בפטריות ובצל ללא הנוזלים, מניחים פרוסת קממבר ואופים 4-2 דקות, עד שהגבינה מתרככת מעט. מקשטים בגבעולי תימין או בעירית קצוצה. 

דרג: