טארטלטים ממולאים קרם פטיסייר ותותים

טארט מושקע - ללקק את האצבעות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: בני סיידא

דרג:
טארטלטים ממולאים קרם פטיסייר ותותים
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: תבניות טארטלטים מתפרקים בקוטר 10 ס"מ 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 1/2 3 כוסות קמח
  • 300 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 3 חלמונים
  • 1/2 גביע שמנת אורגינל
  • לקרם פטיסייר:
  • 5 חלמונים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 כפות קורנפלור
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 מיכל שמנת עמידה לקצפת מסדרת השף הלבן
  • 1 כוס חלב תנובה
  • 30 גרם חמאת תנובה
  • למילוי:
  • 800 גרם תות שדה שטופים ויבשים

אופן הכנה:

הכנה

1. שמים במעבד מזון קמח, חמאה וסוכר ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים תמצית וניל, חלמונים ושמנת ומעבדים לכדור בצק אחיד, אם הבצק רך מדי מוסיפים מעט קמח. עוטפים את הבצק בניילון ניצמד ומקררים שעתיים.
2. מקמחים משטח עבודה מרדדים את הבצק לעלה דק קורצים מהעלה 10 עיגולים בקוטר 12 ס"מ מעבירים את עיגולי הבצק לתבניות ומהדקים לתחתית ולדפנות. דוקרים את הבצק במספר מקומות מקררים שעתיים.
3. מחממים תנור לחום בינוני ( 180 צ.), שמים על הבצק שבתבנית נייר אלומיניום וממלאים בשעועית לבנה המשמשת משקולת. אופים 15 דקות, מסירים את השעועית ונייר האלומיניום ואופים עוד 10 דקות עד שהבצק מזהיב. מצננים, מסירים את הטארטלטים מהתבניות.
4. להכנת הקרם: שמים בסיר חלמונים וסוכר ומקציפים 5 דקות. מוסיפים קורנפלור ותמצית וניל מקציפים דקה. שמים בסיר אחר שמנת מתוקה וחלב ומביאים לרתיחה. מוסיפים את תערובת החלב לחלמונים בהדרגה תוך כדי בחישה.
5. מבשלים על להבה נמוכה תוך כדי בחישה רצופה עד שהקרם מסמיך. מסירים מהאש מוסיפים את החמאה ובוחשים, מכסים בניילון ניצמד ומקררים. לפני ההגשה, מקציפים את הקרם כדקה.
6. ממלאים תבניות טארטלטים מתפרקים בקוטר 10 ס"מ מקומחות בקרם, מסירים מהתותים את העלים והבסיס, מסדרים על הקרם ומגישים.


דרג: