טארטלטים מוס מנגו ללא אפייה

גם בלי להדליק את התנור בכלל, אפשר לייצר קינוח נפלא ומושקע שיקצור מחמאות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: ענבל לביא \

צילום: נמרוד סונדרס \

עיצוב: נמרוד סונדרס

דרג:
טארטלטים מוס מנגו ללא אפייה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 8 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לקלתיות:
  • 130 גרם פירורי ביסקוויט
  • 4 כפות גדושות (40 גרם) קוקוס טחון
  • 2 כפות (25 גרם )סוכר דמררה
  • 80 גרם חמאה, מומסת
  • למוס מנגו:
  • 1 שקית (300 גרם ) מנגו חתוך, מוקפא, מופשר, "סנפרוסט"
  • 1 כפית מחוקה (4 גרם )ג'לטין
  • 1/2 1כפות (20 מ"ל) מים
  • 3 כפות (30 גרם )סוכר
  • 2/3 כוס (160 מ"ל )שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 1/2 1 כפות אבקת סוכר

אופן הכנה:

1. לקלתיות: מערבבים בקערה פירורי ביסקוויט, קוקוס טחון, סוכר דמררה וחמאה מומסת.
מחלקים בין תבניות טארטלטים ומהדקים היטב בעזרת כף לתחתית ולדפנות, מקפיאים לחצי שעה.
2. למוס מנגו: טוחנים 250 גרם מכמות המנגו המופשר בבלנדר או במעבד מזון  עד לקבלת מחית פרי חלקה
מעבירים את מחית המנגו לסיר קטן, מוסיפים סוכר ומבשלים קלות עד שהסוכר נמס ומתקבלת תערובת חמימה. 
3. מערבבים את הג'לטין בקערה קטנה עם כף מים ומניחים לספיחת נוזלים ל-5 דקות.
ממיסים את הג'לטין המושרה במים 10 שניות במיקרוגל או בחימום על גבי בן מארי, ומערבבים לתוך מחית המנגו,  מצננים לטמפרטורת החדר.
4. מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה עם אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה,
מקפלים שליש מכמות הקצפת לתוך מחית המנגו עד לקבלת קרם חלק.
5. מחלקים את הקרם בין הקלתיות, ומקפיאים את הטארטלטים לחצי שעה עד להתייצבות קלה.
מעבירים את יתרת הקצפת לשקית זילוף עם צנתר משונן ושומרים במקרר.
6. מעטרים את הטארטלטים ביתרת הקצפת, ומעבירים למקרר.
קרוב למועד ההגשה חותכים את יתרת המנגו לקוביות קטנות ומניחים במרכז כל טארטלט. 

דרג: