טארטלטים במילוי שוקולד לבן - כשר לפסח

טארטלט שקל יחסית להכין, אם כי נדרשזת מיומנות מסוימת

מאת: מיטל ריזגן

דרג:
טארטלטים במילוי שוקולד לבן - כשר לפסח
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 8 יחידות קטנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 3/4 כוס קמח מצה
  • 50 גרם חמאה קרה
  • 1/2 כפית סילאן
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 1 חלמון
  • למילוי:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם חמאה
  • 1 ביצה + 1 חלמון
  • 1/4 מיכל שמנת מתוקה של השף הלבן
  • 3 כפות סוכר
  • 4 כפות קמח מצה
  • קוביות שוקולד לבן

אופן הכנה:

הכנה
1. לבצק: מערבבים את חומרי הבצק במעבד מזון לפירורים ומעבדים אותם לבצק אחיד שומרים בניילון נצמד במקרר לשעה וחצי.
2. מילוי:ממיסים שוקולד וחמאה במיקרו. מצננים.מקציפים ביצה+חלמון עם סוכר לקצף יציב. מערבבים הקצף עם השוקולד המומס. מקציפים שמנת מתוקה ומערבבים עם תערובת השוקולד.
3. מוסיפים קמח ומערבבים היטב. מרדדים את הבצק הקר ויוצרים עיגולים בקוטר של 7 ס"מ. מהדקים היטב לבסיס תבנית מאפינס.
4. מניחים 2 קוביות שוקולד לבן ומעל מוזגים תערובת השוקולד עד למעלה. אופים כ-15 דקות.

דרג: