טאקוס שעועיות, תירס, חזה עוף ואבוקדו

בואו ליהנות מארוחת טאקוס מקסיקנית וצבעונית שתוכלו להכין בקלות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אתר "וואלה" \

צילום: אפיק גבאי \

עיצוב: נעה קנריק

דרג:
טאקוס שעועיות, תירס, חזה עוף ואבוקדו
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • שקית (400 גרם) שעועית לבנה מבושלת מוקפאת "סנפרוסט"
  • 1/2 שקית (400 גרם) שעועית אדומה מבושלת מוקפאת "סנפרוסט"
  • 1/2 שקית (400 גרם) גרעיני תירס מוקפאים "סנפרוסט"
  • 1 פרפר שלם של חזה עוף, נקי משומן, עור ועצמות
  • 1 כף שמן זית
  • 3 בצלים ירוקים, קצוצים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • כוס מים קרים
  • 1 שקית טורטיות קטנות (12-10 יחידות)
  • 1 אבוקדו רך, מעוך קלות עם מזלג
  • עלים מ-10 גבעולים של עשבי התיבול– נענע, פטרוזיליה, כוסברה (כל אחד), קצוצים
  • מיץ מלימון/ליים אחד

אופן הכנה:


1. צולים את חזה העוף בתנור חם (200 מעלות) לאחר הצלייה חותכים לרצועות דקות.

2. מפשירים את גרעיני התירס בקערה עמוקה עם מי ברז כ-10 דקות, ומסננים.

3. מחממים שמן זית בסיר רחב, מטגנים את השעועיות כ-5 דקות על להבה בינונית, מוסיפים את הבצל הירוק, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים כוס מים, מבשלים כ-5 דקות, מורידים מהלהבה ומועכים קלות.

4. מחממים את הטורטיות לפי הוראות היצרן. מניחים טורטייה, עליה מממרח השעועיות, עוף, אבוקדו, תירס ותערובת עשבי התיבול. חוזרים על הפעולה עם יתר הטורטיות.

5. מתבלים במיץ לימון/ליים, מלח, פלפל ומעט שמן זית.

דרג: