חצ'פורי

חצ'פורי, מתכון גרוזיני, מאפה מלוח שכובש את השולחן

מאת: מתכון גולש

דרג:
חצ'פורי
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 20 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • קילו קמח
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפות חומץ
  • 2 כפות וודקה
  • חצי כוס שמן
  • מלח
  • למלית גבינה
  • קילו גבינת חמד
  • 3 ביצים
  • 1 חבילת גבינת כנען לערבב הכל ביחד.

אופן הכנה:

  • להכניס למיקסר את כל החומרים היבשים לערבב ואז להוסיף את הנוזלים.
  • לתת לו ערבול של חמש דקות ואז לתת לבצק לנוח עשר דקות ללוש שוב עם המיקסר חמש דקות ואז לכסות את הבצק בניילון.
  • להוריד לשיש ולחלק ל- 20 כדורים שווים, לתת לבצק לנוח שוב פעם.
  • לפזר על השיש קמח ולרדד כל כדור לעיגול דק לכסות את כולם ואחרי חצי שעה להתחיל לפתוח כל אחד בשמן לעיגול דק כמו נייר.
  • לעשות קיפול כמו לבורקס ולמלא בגבינה לסגור כמו מעטפה לסדר על נייר אפיה ולאפות בחום של 200 מעלות.

  • דרג: