חצ'פורי גיאורגי

מאכל מסורתי במתכון מושקע אבל שווה

מאת: חיה אילונה דר

דרג:
חצ'פורי גיאורגי
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 500 גר' קמח לבן
  • חצי שקית שמרית/ 25 גרם
  • גביע יוגורט/לבן/שמנת חמוצה 9%(בחרו) 200  מ"ל של תנובה
  • קורט מלח
  • כף גדושה סוכר
  • ביצה
  • כוס מים פושרים/חלב
  • 25 גר' חמאה מרוככת
  • למלית:
  • 250 גר' גבינת חמד מפוררת 5% "פיראוס"
  • 250 גרם גבינת חמד 16% "פיראוס"
  • 200 גר' גבינה בולגרית "פיראוס" מפוררת
  • כף חמאה מומסת
  • לציפוי:
  • ביצה טרופה

אופן הכנה:

הכנה
1. מכניסים לקערת מיקסר עם מטרף גיטרה את החומרים(פרט לנוזל), מערבלים ומוסיפים בהדרגה את החלב/מים, עד אשר נוצר בצק נוח ,מעט דביק.
2. מכסים במגבת ומשאירים להתפחה כפולה.
3. לאחר כשעה מחלקים את הבצק ל-9 כדורים.
4. מערבבים את חומרי המלית.
5. לוקחים כדור ומעבדים אותו, מוסיפים בשלב זה מעט מאוד קמח, מניחים ביד ויוצרים שקע להכנסת המילוי, בעזרת כף מכניסים מילוי וסוגרים בצדדים בצביטות ליצירת מעין סירה.
6. מניחים בתבנית מרופדת וכך עובדים עם יתר הכדורים מכסים בצורה רופפת עם ניילון נצמד ומתפיחים שוב התפחה כפולה.
7. מורחים בביצה טרופה.
8. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות, 20 ד'.
דרג: