חצ'יפורי (בצק שמרים קר)

מגרוזיה באהבה חצ'יפורי שמתאים כפתיח לכל ארוחה,חצ'יפורי זה בעצם בורקס בגיאורגית

מאת: נטלי קייבר

דרג:
חצ'יפורי (בצק שמרים קר)
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מנות בתבניות פאי אישיות בקוטר 10 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 250 מ"ל מים רותחים
  • 250 מ"ל מים בטמפרטורת החדר
  • 1 כף שמרים
  • 1 כף סוכר לבן
  • 1 כף מלח שולחן
  • 1 כף שמן סויה
  • 800 גרם קמח לבן
  • קשקשבל
  • שמן לשימון

אופן הכנה:

1.בקערה גדולה מערבבים מים חמים, מים פושרים, סוכר ושמרים ונותנים למים לעמוד כ-5 דקות.
2.מוסיפים את השמן והמלח ומתחילים לערבב.
3.להוסיף כל פעם כף של קמח, ולשים בהדרגה עד ליצירת בצק רך וגמיש.
4. מטפטפים מעט שמן מעל הבצק המוכן, מברישים במברשת ועוטפים בניילון ניצמד.
5. מכניסים למקרר לשעה.
6. להכנת המילוי:גורסים את הגבינות. 
7.אחרי שהבצק הכפיל את ניפחו.(שעה בקירור) יוצרים חצ'יפורי בהתאם לגודל הרצוי.                                                             8.ממלאים ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות. חשוב לשמן גם את הנייר אפיה.
9.אופים כ- 15 עד 20 דקות בודקים כל 5 דקות ששום דבר לא נשרף  
דרג: