חציל שלם בטחינה וצנובר

חציל שלם בטחינה וצנובר, מנה ראשונה שפותחת את התאבון לאוהבי החצילים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
חציל שלם בטחינה וצנובר
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 חצילים בינוניים, מהזן ללא הגרעינים
  • טחינה גולמית
  • מלח לימון
  • מלח
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • חופן צנובר
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. קולים את החציל מעל להבת הגז, עד לריכוך מלא (נועצים מזלג לבדיקת הרכות).
2. קולפים בזהירות את החציל ומשאירים אותו שלם עם הגבעול, אך ללא שאריות קליפה.
3. מעגלים את החציל בעדינות כך שיקבל צורה טבעית, מעבירים לצלחת ומשטחים מעט עם היד.
4. בעזרת סכין חד, חותכים את החציל לרוחבו במרווחים של 2 ס"מ, אך משאירים אותו בצורתו-שהפרוסות לא יזוזו.
5. טורפים את הטחינה עם חצי כמות מים, חצי כפית שום כתוש,  מעט מלח לימון וקורט מלח. המרקם יהיה סמיך והטעם יהיה מעט חמצמץ ושומי.
6. מחממים מחבת טפלון, מקפיצים לחצי דקה את הצנובר ללא שמן ומכבים את החום, ממשיכים להקפיץ עד אשר שהצנוברים משחימים מעט.
7. מעל החציל יוצקים כמות יפה מהטחינה, מעל מפזרים פטרוזיליה, מהצנובר ומגישים.

 

דרג: