חציל קלוי ברוטב יוגורט

ארבעה חצילים קטנים קלויים בתנור עם יוגורט, עירית ופתיתי גבינה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אבי שליסל

דרג:
חציל קלוי ברוטב יוגורט
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 חצילים קטנים קלויים בתנור וקלופים
  • 2 מיכלי יוגורט
  • 1 חבילה עירית קצוצה
  • 1/2 גוש גבינה בולגרית מגורר בפומפיה גסה
  • 6 פרוסות לחם לבן חתוך לקוביות
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 שן שום כתוש

אופן הכנה:

1. את החצילים קולפים בשלמותם ומשאירים את עוקץ הירק.
2. בקערה מערבבים את היוגורט עם העירית והשום מתבלים במעט פלפל שחור גרוס.
3 קולים את קרוטוני הלחם בתנור בחום 180 מעלות במשך 10 דקות עד שהם פריכים.
4 הרכבה: מניחים את החציל במרכז בשלמותו ויוצקים מהרוטב מסביב. מפזרים את הגבינה הבולגרית והקרוטונים מעל, ומעטרים בפלפל שחור גרוס.
דרג: