חציל על האש וטחינה

טעים וקל להכנה

מאת: צביה ולרו

דרג:
חציל על האש וטחינה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 חצילים
  • 1-2 פלפל ירוק חריף ללא הגרעינים
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כוסות טחינה גולמית
  • חצי חב כוסברה
  • מיץ מ-3 לימונים טריים
  • מלח לפי הטעם
  • 8-9 שיני שום קטושים טרי
  • חצי כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

הכנה
1. מכניסים את הטחינה למעבד מזון עים הפלפל הירוק עלי הכוסברה הפלפל השחור שיני השום מיץ לימון מפעילים את מעבד המזון ובהדרגה מסיפים מים עד לקבלת קרם טחינה לא סמיכה מידי מוסיפים מלח לפי הטעם.
2. צולים את החצילים על הגז מכול הצדדים עד שהתבשל לגמרי מפרידים את החציל מקליפתו.
משתדלים להשאיר את החצילים שלמים.
3. מניחים כל חציל בצלחת הגשה נפרדת יוצקים על כול חציל כף 1 שמן זית ומעט לימון ומעל מתערובת
הטחינה להגיש לשולחן כאשר החצילים עדיין מעט חמים. אפשר לומר פושרים.

דרג: