חציל מוקרם בגבינת עמק וגבינת עיזים

מנה ראשונה המחברת בין חצילים קלויים לגבינת עזים וגבינה צהובה, נהדרת בתוספת לסלט ירוק

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
חציל מוקרם בגבינת עמק וגבינת עיזים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 חצילים בינוניים קשים ומבריקים
  • חבילת פתיתי גבינת עמק למאפים מסדרת השף הלבן
  • 8 פרוסות גבינת פרומעז תנובה
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • 1 כף כוסברה קצוצה דק
  • פלפל שחור
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • צנובר קלוי

אופן הכנה:

הכנה:
1. מחממים את גריל התנור.
2. על תבנית מניחים את החצילים ובעזרת מזלג מנקבים כמה חורים סביב החצילים.
3. צולים את החצילים עד לריכוך קל ומצננים.
4. חוצים את החצילים על קרש עבודה ומרוקנים.
5. בעזרת סכין גדולה דופקים על החצילים וחורצים אותם כמה פעמים, צורתם של החצילים צריכה להיות מאוד גסה לאחר פעולה זו.
6. מרחיקים את הנוזלים ומעבירים לתבנית פיירקס רחבה את החצילים ומעל מפזרים את שיני השום הקצוצות.
7. מפזרים 2 קורט מלח, פלפל שחור, כוסברה קצוצה, ויוצקים מעל 2 כפות שמן זית, מפזרים את קוביות הפלפל האדום וצולים ללא כיסוי 3 דקות בגריל.
8. מסדרים מעל 8 פרוסות גבינת עיזים ומפזרים מעל חופן פתיתי עמק למאפים מסדרת השף הלבן.
9. צולים עד לקבלת צבע שחום, מפזרים מעל צנובר קלוי ומגישים חם.

דרג: