חציל ופרמזן (מלנזנה אה-לה פרמז'נה)

קל להכנה ועשיר בטעמים, נאפה ומוקרם בתנור, תוך הקפדה על ציפוי פריך עדין – פסטיבל בפה!

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
חציל ופרמזן (מלנזנה אה-לה פרמז'נה)
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 חצילים בינוניים מוצקים
  • 150 מ"ל (כ-1/2 כוס) שמן זית
  • 2 שיני שום, פרוסות דק
  • 1 בצל, קצוץ
  • חופן אורגנו טרי קצוץ או כפית אורגנו יבש
  • 5-6 עגבניות בינוניות בשלות
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • חופן בזיליקום טרי, חתוך לרצועות
  • 200 גרם (2 שקיות) פתיתי פרמז'ן מסדרת השף הלבן
  • 50 גרם (1/2 חבילה) חמאה
  • 100 גרם (כ-3/4 כוס) פרורי לחם

אופן הכנה:

הכנה
1. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה של 190מעלות.
2. חותכים את החצילים לאורכם לפרוסות בעובי 1 ס"מ וממליחים אותן משני הצדדים.
3. מחממים מחבת עמוקה עם 3 כפות שמן זית, מוסיפים את השום, הבצל והאורגנו ומאדים על חום בינוני למשך 10 דקות.
4. חולטים את העגבניות במים רותחים עם מלח למשך 1/2 דקה, מעבירים לקערה עם מי קרח, קולפים אותן, חותכים לרבעים ומוציאים את הזרעים.
5. מוסיפים את בשר העגבניות החלוטות למחבת, מערבבים היטב עם השום, הבצל והאורגנו שמיטגנים בה, מכסים את המחבת ומבשלים על חום נמוך למשך 10-15 דקות. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם. מסירים מהאש ומוסיפים את הבזיליקום.
6. מחממים מחבת גריל, מברישים את החצילים במעט שמן זית וצורבים אותם למשך 2-3 דקות מכל צד.
7. ממיסים את החמאה (במחבת נפרדת) ומערבבים אותה עם פרורי הלחם ומעט אורגנו קצוץ.
8. מרכיבים את המנה לאפייה: מניחים בתחתית תבנית פיירקס חצי מכמות רוטב העגבניות, מעליו מסדרים שכבה של פרוסות החצילים הצלויים, מפזרים מעל חצי מכמות פתיתי הפרמזן ולבסוף חצי מכמות פירורי הלחם. חוזרים על הפעולה (באותו הסדר) עם שארית הרוטב, החצילים, הפרמזן ופירורי הלחם.
9. אופים בתנור (שחומם מראש) למשך כ-1/2 שעה, עד לקבלת גוון זהוב ומרקם פריך.

 

דרג: