חצילים צלויים בגבינת עשבי תיבול

מהיר וטעים: חציל שרוף על האש עם גבינת עשבי תיבול ואגוזים טחונים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
חצילים צלויים בגבינת עשבי תיבול
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 חצילים בינוניים
  • 1/2 כוס יוגורט "שלי" בטעם טבעי, של תנובה
  • 200 גרם גבינת כנען של השף הלבן
  • 1 כף בזיליקום קצוץ
  • 1 כפית טימין קצוץ
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף נענע קצוצה
  • 1 שן שום קצוצה
  • 2 כפות אגוזים טחונים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן זית

אופן הכנה:


1. מערבבים את גבינת הכנען עם כפית שמן זית, עשבי התיבול, השום, קורט מלח, מעט פלפל שחור והיוגורט.
2. קולים את החצילים מעל אש פתוחה עד לריכוך ומצננים.
3. קולפים את החצילים ומרחיקים את הגבעול. חותכים גס עם סכין ומניחים כשכבה אחידה ככל האפשר תבנית מרופדת בנייר פרגמנט.
4. יוצקים מעל 2 כפות שמן זית ובוזקים קורט מלח, מעט פלפל שחור.
5. מעל מפזרים את הגבינה עם עשבי התיבול, מפזרים מהאגוזים וצולים בתנור חם לקבלת צבע שחום קל.
6. לאחר הצליה בתנור, יוצקים עוד כף שמן זית מעל ומגישים חם.

דרג: