חצילים ממולאים גבינות אפויים ברוטב שום

מנה פוטוגנית וטעימה

מאת: דליה-פירגה כהן

דרג:
חצילים ממולאים גבינות אפויים ברוטב שום
שף מתחיל - קל \ חלבי

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 חצילים מקולפים פרוסים לפרוסות סנדויץ' כל 2 פרוסות מחוברות רק בקצה.
  • אפשר לחתוך את החצילים לסנדויצ'ים בפרוסות לאורך או לרוחב איך שבא לכם.
  • ראש שום מקולף לשיניים חתוכים גס
  • בקערה:
  • 300 גרם גבינה צהובה מגוררת מכל סוג
  • 200 גרם גבינה בולגרית או פטה
  • פלפל שחור
  • ביצה טרופה

אופן הכנה:

הכנה
1. 2 חצילים מקולפים פרוסים לפרוסות סנדויץ' כל 2 פרוסות מחוברות רק בקצה.
משהים שעה במלח לניקוז נוזלים ומייבשים במגבות נייר.
2. אפשר לחתוך את החצילים לסנדויצ'ים בפרוסות לאורך או לרוחב איך שבא לכם.
ראש שום מקולף לשיניים חתוכים גס.
3. בקערה: 300 גרם גבינה צהובה מגוררת מכל סוג, 200 גרם גבינה בולגרית או פטה, פלפל שחור, להמנע מתוספת מלח בגלל המלחת החצילים בהשרייה ותוספת הגבינה המלוחה.
ביצה טרופה, כף פירורי לחם ואחרי ערבוב במידה ומאד דליל מוסיפים עוד כף.
4. ממלאים בנדיבות את פרוסות החצילים בגבינות ומיישרים תוך כדי הידוק.
5. טובלים את הפרוסות הממולאות מכל הצדדים בצלחת עם פירורי לחם ומשחימים בשמן לא עמוק.
כשהפרוסות מושחמות מעבירים אותן לתבנית אפיה שטוחה.
6. מצפים בפרוסות השום. 
7. מכסים חצי מגובה החצילים שבתבנית במים רותחים עם מעט מרק עוף ופלפל שחור (טועמים כדי להגיע לטעם טעים)ואופים בחום 175 כ-30 דקות.
8. יש מדי פעם לפתוח את דלת התנור ולהשקות בעזרת כף את החצילים בנוזלים שהצטברו בתחתית התבנית.
9. מגישים שחום וחם.
טיפים והערות:
1. טיגון החצילים בפירורי הלחם מונע ספיגת השמן בחצילים.
2. המתכון נפלא גם בבישול על הגז.
3. שימו לב שיש פירורי לחם גם במלית וגם לטיגון החצילים.
 

דרג: