חצילים ממולאים בקישואים

מנת פתיחה מלאה בהפתעות

מאת: עורך שף לבן

דרג:
חצילים ממולאים בקישואים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 10 חצילים קטנים למילוי
  • למלית
  • 100 גרם פתיתי גבינת פרמז’ן מסדרת השף הלבן
  • 150 גרם פתיתי מוצרלה מסדרת השף הלבן
  • 2 קישואים בינוניים
  • 3 כפות קמח מצה
  • 1 עגבנייה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • שמן לטיגון
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • קורט מלח

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מקלפים את החצילים בפסים כך שיישארו רצועות מהקליפה, משאירים גם את העוקץ.
2. מטגנים את החצילים כשהם שלמים בשמן עמוק עד שהם מזהיבים מעט, מוציאים למסננת, מצננים ומספיגים את השמן ככל שניתן.
3. מרסקים את הקישואים במגרדת גסה, ממליחים מעט ומניחים מניחים במסננת עד שהנוזלים יוצאים.
4. מסננים את קוביות העגבניות מהנוזלים ומוסיפים אותן לקערה עם הקישואים המסוננים.
5. מוסיפים לקערה את קמח המצה, 100 גרם מהמוצרלה, את פתיתי הפרמז’ן, את הביצה, מלח, פלפל שחור ומערבבים.
6. יוצרים בעזרת סכין חריץ לאורך באזור קליפת החציל וממלאים במלית.
7. ממלאים את החציל במלית הקישואים, מסדרים בכלי אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות למשך 20 דקות.
8. מפזרים על החצילים את יתר גבינת המוצרלה ומקרימים בתנור במשך 5 דקות נוספות.

הצעת הגשה:
נהדר להגיש בליווית רוטב יוגורט חמצמץ עם מלפפונים חמוצים וכוסברה אשר יוצקים על החצילים.

דרג: