חצילים מוקרמים עם שרי וכרובית

חצילים מוקרמים עם שרי וכרובית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
חצילים מוקרמים עם שרי וכרובית
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מצרכים:
  • 2 חצילים בינוניים
  • 3/4 סלסלת עגבניות שרי
  • 1/2 כרובית בינונית
  • 1 חבילת פתיתי עמק של השף הלבן
  • 1/2 כוס גבינת קשקבל מגורדת מעל פומפייה גסה
  • 1 כוס עלי בזיליקום חתוכים גס
  • 1/3 כוס שמן זית
  • פלפל שחור גרוס
  • 3 קורט מלח גס

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל180 מעלות.
2. מסירים את שורש הגבעול הקוצני מהחצילים וקולפים עם קולפן ירקות.
3. חותכים את החציל לקוביות בינוניות ומעבירים לתבנית.
4. שוטפים את השרי.
5. מפרקים את הכרובית לפרחים בינוניים.
6. מערבבים בקערה גדולה את כל הירקות עם שמן הזית, קורט פלפל שחור גרוס, המלח הגס, ועלי הבזיליקום.
7. מעבירים את הירקות לתבנית עם נייר אפייה ומשטחים לשכבה אחת אחידה .
8. צולים בתנור למשך 20-25 דקות עד שהירקות יתרככו מעט, אך ישמרו על מידת פריכות.
9. מפזרים מעל הירקות את הגבינות בנדיבות ומקרימים לעוד כמה דקות.
10. מגישים חם. ניתן להגיש את התבשיל בתוך חצאי חצילים.

דרג: