חצילים מוקרמים במילוי רטטוי וגבינת כנען

מתכון טעים ומדליק לפתיחת ארוחה חלבית וממש לא מסובך להכנה

מאת: עורך השף הלבן \

צילום: דני לרנר \

עיצוב: רותם ניר

דרג:
חצילים מוקרמים במילוי רטטוי וגבינת כנען
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 10 חצילים קטנים (מיני) או 5 חצילים גדולים
  • לרוטב:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 ענף בזיליקום טרי
  • 2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 פלפלים צהובים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 3 קישואים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 קופסא (400 מ"ל) עגבניות מרוסקות (2 כוסות)
  • 1 שקית (500 גרם) גבינת כנען 5% מסדרת השף הלבן, מעט מפוררת
  • מלח ופלפל
  • להקרמה:
  • 2 שקיות (100 גרם כל אחת) פתיתי פרמז'ן מסדרת השף הלבן

אופן הכנה:

הכנה
1. חוצים את החצילים לאורכם ובעזרת כף מוציאים את פנים החצילים, כאשר משאירים כחצי סנטימטר של דופן מפנים החציל. ממליחים מעט את חצאי החציל ומניחים בצד. את פנים החצילים חותכים לקוביות קטנות ומניחים בצד. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. לרוטב:. בסיר בינוני מחממים 4 כפות שמן זית ומטגנים את השום כדקה, עד שמזהיב מעט. מוסיפים את שארית שמן הזית וממשיכים לחמם על להבה גבוהה. מוסיפים את קוביות החצילים, הקישואים והפלפלים ומטגנים כ-4 דקות או עד שמתרככים מעט. מוסיפים את רוטב העגבניות ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל על להבה קטנה חצי שעה או עד שהרוטב מסמיך מעט. מתבלים במלח ופלפל. מוציאים מהסיר ומצננים במקרר 10 דקות. את הרוטב המצונן מעבירים דרך מסננת ומערבבים עם פרורי גבינת כנען.
3. ממלאים כל חציל בשתי כפות מהרוטב (בחצילים הגדולים כ-5 כפות) ומניחים בתבנית. מפזרים על כל החצילים פתיתי פרמזן ואופים 20-25 דקות או עד שהגבינה מזהיבה מעט.
דרג: