חצילים בקינואה וגבינות

חצילים בקינואה וגבינות, מתכון בריא ותוספת נפלאה לכל ארוחה חלבית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
חצילים בקינואה וגבינות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 חצילים בינוניים, יפים וטריים
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן זית
  • 2 עגבניות קטנות בשלות ללא שורש, חצויות
  • 1/2 בצל, פרוס לרוחב לפרוסות בינוניות
  • 5 עלי מרווה
  • 1 כוס קינואה מבושלת, מסוננת מצוננת
  • 1/2 כוס גבינת כנען מסדרת "השף הלבן", מפוררת
  • 3/4 כוס אפונת גינה ירוקה
  • 2 כפות גבינת עיזים "פרומעז" של תנובה, חתוכה לקוביות

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. חוצים את החציל לאורכו
2. חורצים עם סכין חד ומרוקנים 1/3 מתוכן החציל, מהחלק האמצעי
3. מחממים את התנור ל-180 מעלות
4. מניחים את החצילים, העגבניות ופרוסות הבצל בתבנית ומעל מורחים שמן זית. בוזקים מלח גס ומעט פלפל שחור. צולים בתנור עד לריכוך קל ומצננים
5. בסיר קטן מרתיחים מים ומבשלים לדקה את האפונה, מסירים מן האש ומצננים היטב במים
6. קוצצים את העגבניות והבצל עם 5 עלי מרווה
7. בקערה מערבבים את הקינואה עם גבינת הכנען המפוררת, האפונה, העגבניות, הבצל וגבינת העיזים
8. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב
9. מניחים את החציל על תבנית עם נייר אפיה ובתוך כל חצי חציל קלוי עורמים מהמילוי ודוחסים מעט
10. יוצקים מעל שמן זית ואופים 8-10 דקות
11. מגישים חם


 

דרג: