חצאי אגסים ממולאים בסלט נבטוטים, גרעינים ורוקפור

פינוק של מנת פרי בשילוב סלט וגבינה, מנה מיוחדת וטעימה, קלילה ומרעננת. הגשה יפהפייה ושילוב טעמים מתבקש

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
חצאי אגסים ממולאים בסלט נבטוטים, גרעינים ורוקפור
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 8 אגסים גדולים
  • 1 גזר קטן חתוך למקלונים
  • 1/2 חבילה נבטוטי סלק/צנונית/רוקט
  • 1 חבילה נבטי חמניות
  • 30 גרם גרעיני חמניות קלויים
  • 30 גרם שומשום קלוי
  • 30 גרם גרעיני דלעת קלויים
  • 30 גרם אגוזי מלך קלויים
  • 150 גרם גבינת "גליל-רוקפור" של "תנובה", חתוכה לקוביות קטנות
  • לרוטב:
  • 1 כף דבש
  • מיץ מלימון אחד
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מכינים את האגסים למילוי: חוצים אגסים ומרוקנים אותם מהתוכן. קוצצים את התוכן דק (בלי גרעינים) ומעבירים לקערה. מטפטפים מעט לימון על חצאי האגסים המרוקנים.
2. מכינים את המלית: מוסיפים לקערה גזר, נבטוטים, גרעינים, שומשום, אגוזים וגבינה ומערבבים.
3. מכינים את הרוטב, ממלאים ומגישים: מערבבים בקערה דבש, מיץ לימון, שמן ומלח לתערובת אחידה, יוצקים על הסלט ומערבבים.
4. ממלאים את האגסים בסלט ומגישים שני חצאים לכל סועד.

דרג: