חנוכיית סופגניות

סופגניות טעימות מסודרות בצורת חנוכיה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
חנוכיית סופגניות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: מנות 25

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 שקית שמרית
  • 2 כוסות קמח
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1 כף רום
  • 4 כפות שמן
  • 1 כוס מים פושרים
  • 1 כף תמצית וניל
  • 4 ביצים
  • 1/2 כפית מלח
  • שמנת מתוקה השף הלבן
  • 2 כפות סוכר
  • מרשמלו

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מערבבים במיקסר את הסוכר, הביצים הרום ותמצית הוניל ובהדרגה מוסיפים את השמרים, הקמח, המלח והשמן. מערבלים 6 דקות במהירות נמוכה ובהדרגה מוסיפים את המים ומערבליםעוד 2 דקות. מכסים במגבת לשעה במקום חמים.
2. יוצרים עיגולים בעזרת כוס, מכינים גם עיגול אחד גדול יותר לתחתית השמש בחנוכיה ומכסים שוב במגבת כחצי שעה.
3. מחממים שמן בסיר עמוק, טובלים את הסופגניות כ-2-3 דקות מכל צד עד לגוון זהוב ומחכים שיתקררו.
4. מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת ו-2 כפות סוכר לקצף אחיד ומזלפים על הסופגניות.
5. מסדרים את הסופגניות בצורת חנוכיה, מניחים מרשמלו על כל סופגניה מלמעלה או נרות חנוכה.
דרג: