חמין פרסי

חמין פרסי

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: רותי תמם

דרג:
חמין פרסי
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 30 דקות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • נתחים למרק וחמין "אדום אדום"
  • 0.66 כוס חיטה שהושרתה שעה לפני הבישול
  • 0.33 כוס אורז עגול
  • 0.66 כוס חומוס מושרה ללילה
  • 0.66 כוס גריסים שטופות היטב
  • 3 כפיות מלח
  • כפית מחוקה פלפל שחור
  • 2 כפות שמן צמחי
  • 1 ראש שום מופרד לשיניים קלופות
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • כף גדושה של פפריקה מתוקה
  • כפית קינמון ניתן להוסיף לפי הטעם

אופן הכנה:

אופן ההכנה: 1.להניח בסיר את נתחי הבשר, לכסות במים כפול מגובה הבשר בסיר ולהביא לרתיחה,  2.להסיר את הקצף ולהוסיף את החומוס ולבשל כשעה.  3.בזמן שהבשר מתבשל יש לחמם במחבת את השמן ומזהיבים את הבצל,  4.מוסיפים את השום ומטגנים 2 דקות, מוסיפים את הפפריקה ומערבבים. 
5.לאחר שעה בישול של הבשר מוסיפים לסיר אורז, בצל מטוגן, חיטה, גריסים ותבלינים (חוץ מהקינמון) ומבשלים עוד כחצי שעה עד שהנוזלים יספגו.  6.מוסיפים מים רותחים עד גובה 3 אצבעות מעל החומרים האחרים, לקראת ההכנסה לתנור שם עדיין יאבד התבשיל נוזלים. 
7.מניחים סיר מכוסה היטב בתנור בחום של 100 מעלות או בסיר חשמלי או על פלטה ללילה. 
8.התוצאה היא חמין דליל מעט, שמעליו זורים קינמון בהגשה.  
דרג: