חמין עם חזה אווז

תבשיל חזה אווז, קטניות, תפוח אדמה, חמוציות, הל ויין בבישול איטי, גרסה שונה שלמת מתכון החמין המוכר

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אבי שליסל

דרג:
חמין עם חזה אווז
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 6-8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ק”ג חזה אווז חתוך לקוביות גדולות
  • 1 כוס גריסים שרוי במים ללילה
  • 1 כוס שעועית עין או לבנה שרוי ללילה
  • 1 כוס חיטה שרויה ללילה
  • 6 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
  • 2 גזרים גדולים קלופים וחתוכים לטבעות עבות
  • 2 בצלים אדומים חתוכים לרבעים
  • 100 גרם חמוציות
  • 1 ו-1/2 כוס יין אדום מתוק
  • 3 כפות אבקת מרק טעם עוף
  • 1/2 כוס תרכיז מיץ תפוזים
  • 5 גרגרי הל שבורים

אופן הכנה:

הכנה:
1. לטגן בסיר את חזה האווז להוסיף את הבצל ולערבב (ניתן להוסיף גם שומן אווז).
2. להוסיף את הקטניות ללא מים ולערבב.
3. להוסיף את החמוציות הל ואבקת מרק לערבב ולהוסיף יין מתוק, תרכיז תפוזים ומים.
4. להביא לרתיחה ולבשל כ-30 דקות.
5. להוסיף תפוחי אדמה ולבשל כ-20 דקות נוספות.
6. להעביר לתנור ללילה בחום של 100 מעלות.

הערה: המים צריכים לכסות את כל התבשיל, במידה וחסר מים יש להוסיף מים רותחים.
דרג: