חמין לט"ו בשבט

חמין עשירים בטעמים לט"ו בשבט

מאת: שושנה שוקוהי

דרג:
חמין לט"ו בשבט
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: מנות 10

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 200 גרם שעועית לבנה
  • 200 גרם גריסים
  • 200 גרם חיטה
  • 4 בצלים גדולים
  • 4 גבעולי סלרי פרוסים
  • 6 גזרים פרוסים לפרוסות עבות
  • 6 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות
  • 2 ראשי שום חצויים ברוחב
  • 100 גרם שזיפים מגולענים
  • 100 גרם צימוקים
  • 100 גרם משמשים
  • 100 גרם תפוחי עץ מיובשים
  • סילאן (דבש תמרים)
  • מלח
  • פלפל

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. משרים ללילה את השעועית הלבנה במים ולמחרת מרתיחים פעמיים עד שלוש וכל פעם מחליפים את המים.
2. משתמשים בקדרה או סיר חסין אש.
3. מרפדים את תחתית הסיר בבצל ומסדרים את כל המצרכים בשכבות, מוסיפים מים עד לגובה התבשיל.
4. מוסיפים מלח, פלפל וסילאן לפי הטעם.
5. מבשלים עד לרתיחה ולאח מכן מעבירים לתנור על טמפרטורה נמוכה למשך הלילה.


דרג: