חמין בשלל צבעים

אחד המאפיינים הקולינריים המבשרים את בוא החורף, מנת חמין משביע ומחמם

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אבי שליסל

דרג:
חמין בשלל צבעים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6-8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כוס שעועית לבנה
  • 1 כוס שעועית חומה
  • 1 כוס גרגרי חומוס
  • 11/2 כוס גריסים
  • 1 כוס חיטה
  • 1 ק”ג בשר בקר חתוך לקוביות (בשר לגולש)
  • 6 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לרבעים
  • 2 בטטות שטופות חתוכות עם קליפתפם
  • 2 בצלים בינוניים חתוכים לרבעים
  • 1 ראש שום מקולף
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 4 כפות אבקת מרק עוף
  • 1 כף כמון
  • 1/2 כוס דבש תמרים (סילאן)
  • 1 כוס יין אדום

אופן הכנה:

הכנה:
1. משרים את כל הקטניות ללילה.
2. מטגנים את הבשר במעט שמן, מוסיפים את הבצל והשום וממשיכים לטגן.
3. מוסיפים את כל הקטניות, מטגנים קלות מוסיפים את דבש התמרים, פפריקה, כמון ומערבבים.
4. מוסיפים כוס יין ומים עד שהנוזלים עולים מעל התערובת ב-5 ס”מ.
5. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות, מוציאים את הקצף שנוצר.
6. מוסיפים את תפוחי האדמה והבטטה ומביאים לרתיחה נוספת.
7. מערבבים בקערה את אבקת המרק עם מעט מים קרים ומוסיפים לחמין. מביאים לרתיחה.
8. במידה ורוצים להוסיף ביצים ו/או קישקע, זה השלב לעשות זאת.
9. מכניסים לתנור מחומם לחום 100 מעלות למשך לילה שלם לפחות.
 
דרג: